Osmangazi Mahallesi Koruluk Sokak No: 20/1 Sancaktepe - İSTANBUL
+90 555 073 88 87 info@bizimilaclama.com.tr      

Fumigasyon

Fumigasyon Nedir?
Fumigasyon zararlı organizmaları etkisiz hale getirip, imha etmek mahiyetinde kullanılan , kapalı ve sızıntı önlemleri alınmış ortamda, gaz halinde etki eden bir fumigantı, yapılan hesaplama sonucunda gerektiği miktarda uygulayıp, belirli süre boyunca ortamda tutma işlemidir.

Fumigasyon işlemi,ortama belirli sıcaklıkta ve miktarda gaz salınımı ile ortamda bulunabilecek tüm zararlıların(mantar,haşere/böcek,böcek yumurtaları,mikroorganizma vb) yok edilmesi işlemidir.

Fumigasyon işlemi ile hem yerel pazarda hem de küresel bir pazar haline ulaşan dünya üzerindeki tüm depo ve nakliye alanlarında ki zararlılara karşı etkili mücadele edilmesi mümkündür. Fumigasyon işlemi ile depolanan veya yurtiçi ve yurt dışına nakliyesi gerçekleşen ürünlerinizde oluşabilecek zararların önüne geçmiş olursunuz.Aynı zaman da dış ülkelerden malzeme sevkiyatı gerçekleştiren birçok gelişmiş ülke bu işlemi yasal zorunluluk haline getirmiş bulunmaktadır.Bu duruma bağlı olarak hiçbir şekilde zarara uğramamış sevkiyatınız bu işlemin yapılmaması ve resmi belge eksikliği sebebiyle çöp haline gelebilmekte veya da dış ülkede çok daha maliyetli olacak şekilde alacağınız Fumigasyon hizmeti sizleri maddi olarak zarara uğratabilmektedir.

Dünya sağlık örgütü verilerinde açıklandığı üzere dünya üzerinde gerçekleşen bir çok gıda sevkiyatı zararlı istilaları nedeniyle kullanılamaz hale gelmektedir. Budurum aslında milyonlarca insanın doymasına bedel olabilecek miktarlara ulaşmıştır.Tüm bunlara bağlı olarak gelişmiş bir çok ülke yasal adımlar atarak fumigasyon işleminin önemini anlamakta ve denetime tabi tutmaktadır.

[helpie_faq group_id=’126’/]
fumigasyon banner 2

FUMİGASYON
Aynı zamanda Fumigasyon işlemi ile depo alanlarınızda oluşabilecek zararlarında önüne geçmekteyiz.Bu gibi alanlar zararlıların çok kısa süreler içerisinde çok büyük sayılara ulaşmasına ve ortamdaki malzemeyi kullanılamaz hale getirmeye yetecek büyüklüktedir.Bu gibi alanlarda sadece ilaçlama hizmeti yeterli olmamaktadır sebebi ise malzeme içine bırakılan yumurta evresindeki haşere yavruları sonradan yumurtadan çıkarak yaşam döngüsüne devam edebilmektedirler.

Fumigasyon işleminin bir diğer çok fazla kullanıldığı alan ise Gemi içindeki haşereler ile mücadeledir.Tek seferde çok uzun süreli seyir gerçekleştiren gemilerde bu problem ile çokca karşılaşılmaktadır.Seyir esnasında oluşabilecek haşere problemi personeli hem fiziksel olarak hemde psikolojik olarak olumsuz etkilemektedir. Fumigasyon işlemin seyir öncesi gerçekleştirilmesi ile en etkili çözüm üretilmiş olacaktır.

Fumigasyon işlemi gaz fazında olduğu için en uç noktalara kadar nüfuz edebilme özelliğine sahiptir.

Kimyasal kalıntı bırakmayan özelliği sayesinde aynı zamanda kokusuzdur.

fumigasyon banner 1

Fumigasyon İşlemi için Neden Bizim İlaçlamayı’yı tercih etmeliyim?
Bizim İlaçlama ailesi olarak 10 yıldır sektörde hizmet veren kurumsal bir firmayız.Tüm ihtiyaçlarınıza hizmet verebilecek profesyonel hizmet ekibine sahip Bizim İlaçlama ailesine güvenebilirsiniz.Sahip olduğunuz problemlere çözüm üretebilmek için biz daima hazırız.

 

Fumigasyon yapılabilmesi için gerekli şartlar nelerdir?
Fumigasyon işlemi işverenle ortak olarak yürütülen bir işlemdir. Uygulamayı yapan firmaya uygun çalışma koşullarının sağlanması ve uygulama doğru şekilde yapıldıktan sonra ortamda kullanılan ilaçın muafazasını sağlamak ve ortama herhangi bir ziyaretçinin girmemesini sağlamak konusunda işverene büyük görev düşmektedir.

1-Fumigasyon yapılabilmesi için uygulama yapılacak olan ortamda çalışan personelin belirlenen süre boyunca ortamdan uzak tutulması ve gerekli önlemlerin alınması hayati önem arz etmektedir. Fumigant uygulaması yapıldıktan sonra ortama herhangi bir nedenle hiçbir personelin veya ziyaretçinin girmemesi için işveren gerekli yaptırımları uygulması zorunludur. Kullanılılan fumigant bireyler içinde hayati risk taşımaktadır. Aksi takdirde tüm sorumluluk işverene aittir.

2- Fumigasyon operatörü uygulama yaparken gerekli KKD’ye(kişisel koruyucu donanım) sahip olmalıdır. Ölçüm yapmakta kullanılan cihazların kalibrasyon belgelerinin yeni tarihli olması yapılan ölçümün doğru sonuç vermesi adına önem arz etmektedir

3- Fumigasyon yapacak olan operatörün gerekli gaz ölçümlerini yapacağı ekimana sahip olmalıdır. Yapılan uygulamanın başarılı olduğunu yapılan ölçümlerle belgelendirmelidir.

4- Fumigasyon yapıldıktan sonra muhakkak EK-4 belgesi düzenlenmelidir.

5- Olası bir zehirlenme durumunda uygulayıcı operatörün ,hastane zehir danışma telefonlarını yangın tehlikesine karşın itfaiye teşkilatının telefon numaralarını bilmesi gerekmektedir.

6- Kullanılmış olan fumigant ambalajlarının yönetmeliğe uygun şekilde stoklanıp imhasının gerçekleştirilmesi gerekmektedir.


Sizi Arayalım

Hemen Ara

Whatsapp