İlaçlama Türleri
Pest Kontrol Hizmetleri
Sıvı İlaç Uygulama
Jel ilaç Uygulama
Kemirgen/fare İle Mücadele
Dezenfeksiyon İşlemi
Sıvı İlaç Uygulama
Genel İlaçlama
Genel ilaçlama yöntemi ihtiyaca göre mekan iç alanlarına ve çevresine uygulanan sıvı ilaçlamadır.
Sıvı İlaç Uygulama
Bu ilaçlama yöntemi ile ortamda bulunan karınca, çıyan, akrep, örümcek, gümüşçün böceği, uçan haşereler (sivrisinek, karasinek, meyve sineği vb), kırkayak, hamamböceği gibi birçok genel haşere türünün etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır.
Pire ve Tahtakurusu İlaçlama
Bu ilaçlama yöntemi diğer haşerelere kıyasla çok daha dayanıklı olan pire ve tahtakurusu böceklerine karşı kullanılır . Kan ile beslenme şekline sahip bu haşereler ile mücadele edlirken özellikle bulundukları tüm alanlara özel uygulama yapılmaktadır.
2. Jel İlaç Uygulama
Jel ilaç uygulama yöntemi uygulandığı alana göre ve haşere türüne göre değişkenlik göstermektedir. Özellikle hamamböcekleri tarafından istila edilen alanlarda jel uygulaması ile verimli sonuçlar alınmaktadır.
Jel ilaç uygulama aynı zamanda gıda alanları ve medikal sahalarda kimyasal kalıntı riskini minimize etmek açısından sağlık bakanlığı tarafından istenen ve tercih edilen bir yöntemdir.
3. Kemirgen/Fare ile Mücadele
Açık Yemleme Yöntemi
Açık yemleme,fare/kemirgen’ler ile mücadelede kullanılan yöntemlerden biridir.Açık Yemleme Metodu, Bulunulan alanda rahatsızlık oluşturan fare/kemirgen türü canlıların Açık yemleme metodu ile fare zehirlerinin uygun yerlere bırakılarak etkisiz hale getirilmesi işlemidir.Bu metot uygulanırken çok dikkat edilmesi gereklidir.Fare zehirlerinin açık bir şekilde bırakıldığı ortamda başka hayvanlar, çocuk veya bebekler,Durumla alakalı bilgisiz insanların bulunmaması gereklidir.Zehir tüm canlılar için öldürücü etkiye sahiptir.
Canlı Yakalama Tuzakları ile Mücadele Yöntemi
Canlı yakalama tuzakları, yaşam alanımızda bulunan fare/kemirgen türü canlıları etkisiz hale getirmemiz için kullanılan fare kovuşturma ekipmanlarındandır.Canlı yakalama istasyonları özellikle bina yalıtımlarının (boşluk,çatlak,oyuklar olmadığı) iyi olduğu yerlerde ihmal neticesinde (açık kapı vb ) mekan içine giren canlıları yakalamak ve ortamdan uzaklaştırmak için kullanılır.Aynı zamanda iç alanda herhangi bir şekilde dışarı çıkamayarak ölen canlının etrafa rahatsız edici koku ve zararlı mikroorganizma yaymaması için kullanılmaktadır.
Kemirgen/Fare İstasyon Kurulumu Yöntemi
İstasyon kurulumu,fare/kemirgen türü canlılarla mücadele ederken kullanılan yöntemlerden biridir. Fareler genellikle yuvalarını dış alanlara yaparlar ve iç/dış yaşam alanlarımızda bizlere veya işletmelerimize rahatsızlık veririler. İstasyon kurulumu ile fare zehri uygulama işlemi diğer hayvanların, çocukların veya da konuyla alakalı bilgisi olmayan bireylerin fare zehri ile temas etmelerini ve zarar görmelerini engellemektedir.
4. Dezenfeksiyon İşlemi
Dezenfeksiyon işlemi gözle görülmeyen mikroorganizmaların yaşadığımız ve kullanmakta olduğumuz alanlarda etkisiz hale getirilmesi işlemidir. Dezenfeksiyon işlemi sık kullanılan yaşam alanlarında veya hayati öneme sahip işlemlerin yapıldığı yerlerde hayati öneme sahiptir. Çünkü paylaştığımız tüm alanlar sürekli olarak mikrop barındırabilir, özellikle bu durum birçok insanın ortak paylaşım alanları olursa dezenfeksiyon işlemi yapılmadığı takdirde zararlı mikro organizmalar sağlımızı bozabilir ve ummadığımız sağlık problemleriyle karşı karşıya gelmemize sebep olabilir.
Bu durum hayat planlarımızın aksamasına ve sevdiğimiz insanların moral, motivasyon kaybına sebep olabilir.20 yılı aşkın süredir verdiğimiz Dezenfeksiyon hizmetleri sonucu edindiğimiz tecrübelere göre asla özellikle bazı yaşam alanları ve kurumlar için asla küçümsenmemesi gereken bir meseledir.
İlaçlama Sonrası Dikkat edilmesi Gereken Hususlar
İlaçlama Sonrasında Yapılması Gerekenler:
1-) Özel ilaçlama yapılan pire,tahta kurusu, keneve bit türleri;
ilaçlaması sonrası mekan 4 saat terk edilir ve tekrar kullanılmadan önce 2 saat havalandırılır. gerek görüldüğünde teknisyen zamanı uzatabilir
2-) Özel ilaçlama yapılan bölge ıslak bir bez yardımıyla herhangi bir temizlik deterjanı kullanmadan silinir. koltuk ve sandalye yüzeyleri nemli bez ile silinir.
3-) Genel ilaçlama yapılan hamam böceği çeşitleri, sinek, karınca, akrep, gümüşçün, kertenkele, kırkayak, çiyan, güve, tatarcık, tırtıl, örümcek, salyangoz, toz akarı,
4-) Genel ilaçlamada evden çıkmaya gerek olmamakla beraber bütün camlar açılmalıdır, eğer yeterince havalandırma sağlanamayacak ise 2 saat mekan terk edilmelidir. gerek görüldüğünde teknisyen zamanı uzatabilir
ÖNEMLİ NOT !!! : Çocuklar, evcil hayvanlar, solunum yolu rahatsızlı, astım veya ilaç içeriğine karşı hassasiye olanlar minimum 2 saat evi terk etmelidir.
5-) Genel ilaçlama uygulama alanına ilacın etkisini kaybetmemesi için 2 gün boyunca ıslak temizlik yapılmamalıdır. sonrasında ıslak bir bez yardımıyla herhangi bir temizlik deterjanı kullanmadan silinir